0 financiële jobs van 629 bedrijven

Curriculum Vitae

Curriculum Vitae

Alles wat je moet weten voor een goed Curriculum Vitae

Wat is een Curriculum Vitae (CV) eigenlijk? Waarom is deze zo belangrijk? En hoe stel je een goed CV op? Veel werkzoekenden weten wel dat het nodig is om een CV met je sollicitatiebrief mee te sturen, maar vragen zich af hoe je dit het beste kunt doen en wat de voordelen ervan zijn. Lees daarom hier verder en ontdek alles wat je moet weten voor het opstellen van een goed CV.

Wat moet er in een CV staan?

Een CV is een overzicht van je opleiding- en werkleven tot nu toe. Het is daarom belangrijk om de opleidingen en cursussen die je hebt genoten en je diploma’s en certificaten die je hebt behaald erop te zetten. Zet hierbij bij welke bedrijven, organisaties en/of stageaanbieders je dit hebt gedaan. Eventueel vrijwilligerswerk kan ook zeker relevant zijn. Hiernaast zet je de periodes waarin je hebt gewerkt erop. Doe dit in jaartallen en als het kan in maanden. En zijn je vorige werkgever(s) positief over je? Vraag ze dan een referentie te schrijven over jou en plaats deze eronder.

Val op

Wanneer je solliciteert kun je te maken krijgen met wel honderden concurrenten. Een werkgever krijgt al deze brieven binnen en daarom is het belangrijk dat je opvalt. Plaats hiervoor bijvoorbeeld een pasfoto rechts bovenin, maak een mooie en heldere lay-out en gebruik vetgedrukte kopjes en passende kleuren om bepaalde woorden eruit te laten springen.

Controle is alles

Een opvallende CV met de juiste werkervaring maakt een goede kans, maar mag absoluut geen fouten bevatten. Als er spelfouten inzitten, zal de werkgever je brief zo aan de kant schuiven. Zeker wanneer er een concurrent is een zelfde soort CV zonder spelfouten. Laat je CV daarom goed controleren op kleine foutjes. Ga het zelf ook nauwkeurig bij langs en voorkom dat je wordt afgewezen omdat er een klein foutje in een zin staat.

Tips voor een goed CV

Wanneer je een CV opstelt, dan zijn de volgende punten van essentieel belang:
  1. Persoonlijke gegevens (naam, adres, leeftijd, enzovoort)
  2. Opleidingen (de opleidingen en cursussen die je hebt gevolgd)
  3. Werkervaring (relevante werkervaring voor deze functie)
  4. Vaardigheden (je taalkennis, computerkennis, rijbewijs, enzovoort)
  5. Referenties (één of meerdere positieve verhalen van vorige werknemers)
  6. Extra informatie (je hobby’s, interesses en capaciteiten)

Met een mooi volledig CV kun je de werkgever lasten zien wat je in huis hebt. Het is belangrijk om jezelf goed te promoten zonder te overdrijven. Dit geldt ook voor de sollicitatiebrief die je stuurt. Laat zien dat je enthousiast bent over de baan, dat je jezelf zo eerlijk mogelijk wilt profileren en toon de meningen van anderen over jou.

Jobalert

Ontvang de nieuwste jobs in jouw mailbox.

Cv Online

Word eenvoudig gevonden door werkgevers in jouw streek.

Zoekgeschiedenis

Bewaar het overzicht van jouw zoekopdrachten en sollicitaties.

Favorieten

Bewaar al jouw favoriete jobs.